Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Θεοδ. Κοκότης είναι μαιευτήρας-χειρουργός γυναικολόγος με εμπειρία στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και ενασχόληση με την ενδοσκοπική, κολπική και ανοιχτή χειρουργική.

Αποφοίτησε μετά από 6ετή φοίτηση από την ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης με βαθμό 8,21 “λίαν καλώς” και μετέβη στη Γερμανία, όπου ειδικεύτηκε στη μαιευτική και γυναικολογία κατά την παραμονή του εκεί πάνω από μια δεκαετία.

Ολοκλήρωσε την εκεί καριέρα του στη γυναικολογική Κλινική Klinikum Nürnberg Nord του πανεπιστημίου Paracelsus στη Νυρεμβέργη όπου και έλαβε τον τίτλο του Επιμελητή (Funktionsoberarzt). Η γυναικολογική αυτή κλινική αποτελεί κέντρο ογκολογίας, κέντρο ρομποτικής χειρουργικής, κέντρο ενδομητρίωσης, κέντρο δυσπλασίας τραχήλου-κολποσκόπησης και κέντρο μαστού. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γερμανία πραγματοποίησε λαπαροσκοπικές, κολπικές και ανοιχτές επεμβάσεις. Πρωτύτερα έλαβε εκπαίδευση στον τομέα Ειδική Μαιευτική και Περιγεννητική Ιατρική (Spezielle Geburtshilfe und Perinatal Medizin) και εξειδικεύτηκε στις κυήσεις υψηλού κινδύνου και τους επιπλεγμένους τοκετούς στο περιγεννητικό κέντρο πρώτου (μεγίστου) βαθμού στο Νοσοκομείο του Λάντσχουτ στη Βαυαρία (Krankenhaus Lansdhut Achdorf).

Από το 2022 ζει και εργάζεται στην Λάρισα ενώ παράλληλα συμμετέχει σε συνέδρια και σεμινάρια για την διαρκή επικαιροποίηση των ιατρικών τακτικών και μεθόδων.

Κοκότης Νικόλαος

Διαπιστεύσεις