Μαιευτική

Δίδυμες κυήσεις…the advanced knowledge!

  • Αφού σε προηγούμενο μας άρθρο είπαμε τα βασικά για τα δίδυμα ( πως δημιουργούνται κλπ.) ήρθε η ώρα να πραγματευτούμε κάποια πιο εξειδικευμένα θέματα για αυτόν τον ιδιαίτερο τύπο εγκυμοσύνης.
  • Από το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης πιθανώς θα υπάρχουν διαφορές. Και πιο συγκεκριμένα οι γυναίκες με δίδυμα έχουν πιο αυξημένες τιμές χοριακής γοναδοτροπίνης ( λογικό ακούγεται) και πάσχουν πιο συχνά από την υπερέμεση της κύησης ( διαβάστε το σχετικό μας άρθρο)
  • Στη συνέχεια κάθε εξέταση θα γίνεται όλο και πιο κοπιαστική και για εσάς γιατί πρέπει να παραμείνετε πιο πολλή ώρα στο εξεταστήριο, μα κυρίως για τον ιατρό σας καθώς θα πρέπει να αναγνωρίζει πάντα σωστά το έμβρυο Α και το έμβρυο Β. Το χαμηλότερο (αυτό που είναι πιο κάτω) είναι το Α. Απαιτείται προσοχή γιατί άμα τα μπερδέψει κανείς οδηγούμαστε σε συγχύσεις.
  • Και όπως μεγαλώνει η κοιλιά γιατί έχει δύο έμβρυα μέσα θα είστε στον 7ο μήνα και θα νομίζουν οι άνθρωποι ότι σύντομα γεννάτε. Είναι απολύτως λογικό επειδή η κοιλιά φαίνεται πολύ φουσκωμένη. Πιθανώς αυτό να σας δημιουργήσει μια δυσκινησία ή ίσως και κάποια μικρή δυσφορία. Απαιτείται να δείξετε υπομονή.
  • Και εάν πάνε όλα κατ’ ευχήν χωρίς προβλήματα και προχωρήσει καλά η εγκυμοσύνη θα έρθει η στιγμή που θα γεννήσετε…Δώστε προσοχή στα ακόλουθα:
  • Πότε; Εάν οι μονήρεις εγκυμοσύνες έχουν προγραμματισμένη ημερομηνία τοκετού στις 40 εβδομάδες, τότε στα δίδυμα πέφτουμε από τις 38 και κάτω!
  • Πως; Συνήθως τα περισσότερα ( στη χώρα μας) θα γεννηθούν με καισαρική. Χωράει πολλή κουβέντα εδώ αλλά είναι η ασφαλέστερη μέθοδος επειδή οι ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ κατά τη διάρκεια της γέννας μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στο 2ο παιδί! Εννοείται ότι γίνεται και φυσιολογικός τοκετός αρκεί να κοιτάνε και τα δύο με το κεφάλι προς τα κάτω. Οτιδήποτε άλλο ενέχει αρκετό ρίσκο!
  • Μετά τη γέννα άμα είναι ζόρικο το ένα παιδί, τι να πει κανείς για τα δύο. Διπλός θηλασμός, διπλά ξυπνήματα, διπλά έξοδα, αλλά και διπλές χαρές. Ακούγεται σα μια ενδιαφέρουσα πρόκληση.
  • Μην τρομάζετε με τα παραπάνω, είναι ωραίο συναίσθημα να έχει κανείς «δίδυμους μπελάδες»! Μεγαλώνουν μαζί και έχουν για παρέα το ένα το άλλο.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση! 

Related Posts