Μαιευτική

Ποιος ο ρόλος του άντρα στην εγκυμοσύνη;

Όποιος απαντήσει σωστά σ’ αυτή την ερώτηση θα κερδίσει το βραβείο Nobel. Ακολουθεί ένα άρθρο κυρίως για άνδρες…

  • Κάποιες εγκυμοσύνες έρχονται προγραμματισμένα, άλλες είναι προϊόν μακρόχρονης προσπάθειας και κάποιες άλλες είναι εντελώς τυχαίες. Σε κάθε περίπτωση τα συναισθήματα για τον άντρα είναι ανάμεικτα, μα εντελώς φυσιολογικά.
  • Ίσως τον πρώτο καιρό της εγκυμοσύνης η σύντροφος σας νιώθει εξαντλημένη, ίσως θέλει να κοιμάται περισσότερο, ίσως έχει ναυτίες, ζαλάδες και εμετούς, να ξέρετε όμως πως πάνω κάτω αυτά είναι αναμενόμενα, εσείς αυτό που πρέπει να κάνετε είναι ΥΠΟΜΟΝΗ!
  • Είναι φυσικό και επόμενο να ασχοληθεί κάπως παραπάνω με τον εαυτό της και το κύημα σε σχέση με πριν. Μπορεί και να νιώσετε και κάπως παραμελημένοι, αλλά και για αυτή είναι μια ιδιαίτερη κατάσταση, ιδίως στο 1ο παιδί. Αυτό που θα βοηθήσει είναι να κάνετε ΥΠΟΜΟΝΗ!
  • Κάποιες γυναίκες έχουν αυξημένη όρεξη για σεξ και κάποιες άλλες όχι κατά τη διάρκεια της κύησης ( το σεξ στην κύηση γενικά δεν απαγορεύεται, διαβάστε το σχετικό μας άρθρο). Εάν δείτε ότι η σεξουαλική επαφή δε γίνεται όπως παλιά, μη στραβώνετε, πάρτε τη μια αγκαλιά, κάντε της ένα χάδι, πείτε της κανά δυο ωραία λόγια, και γενικά κάνετε ΥΠΟΜΟΝΗ!
  • Μιλήστε μαζί της για τα σχέδια του μέλλοντος, για το όνομα του παιδιού, το χρώμα του δωματίου, τι ρούχα και τι καρότσι θα πάρετε, συνοδέψτε την στο IKEA και ξέρω ‘γω που αλλού και στο τέλος μιας τέτοιας κουραστικής βόλτας πάρτε της ένα γλυκάκι ή ένα σουβλάκι για τη λιγούρα της και αγαπήστε την. Το σπλάχνο σας στην τελική κουβαλάει…μη ξεχνάτε την ΥΠΟΜΟΝΗ!
  • Αν μπείτε μαζί της στο μαιευτήριο ή στην καισαρική ( δύσκολο λόγω Covid προς το παρόν) να ξέρετε πως θα δοκιμαστεί η σχέση σας και κατά τη διάρκεια του τοκετού και μετά. Δεν είναι εύκολο να γεννήσει κανείς ένα παιδί και ακόμη πιο δύσκολο είναι να το χαρεί κιόλας. Μην την πιέσετε, υποστηρίξτε την και πάνω απ’ όλα πολλή ΥΠΟΜΟΝΗ!
  • Γραμμένο σε ελαφρά και χιουμοριστική γλώσσα σήμερα το κείμενο, κορίτσια δείξτε το στους συντρόφους σας και αν βαριούνται να το διαβάσουν αρκεί η τελευταία λέξη από κάθε παράγραφο!

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση! 

Related Posts