- Η απάντηση είναι ρητά και κατηγορηματικά ΝΑΙ. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να λαμβάνουμε υπόψην πως όταν η κοιλιά φουσκώσει για τα καλά, τότε ίσως το όλο εγχείρημα να γίνει κάπως πιο δύσκολο. Για αυτό καλό είναι να γνωρίζουμε τα παρακάτω:
- Η έγκυος ΔΕΝ εξαιρείται από τον κανόνα της ζώνης ασφαλείας. Να ξέρετε ότι αν οδηγείτε χωρίς τη ζώνη είναι παράνομο και επικίνδυνο γιατί μπορεί σε έκτακτη πέδηση να χτυπήσετε στο τιμόνι με την κοιλιά! Οπότε οφείλετε να φοράτε τη ζώνη ασφαλείας, απλώς περάστε την στο κάτω τμήμα της κοιλιάς για να μη σας πιέζει.
- Να έχετε περίπου ιδανικά απόσταση από το τιμόνι 25-30cm σε περίπτωση που ανοίξουν οι αερόσακοι ώστε αυτοί να έρθουν σε επαφή με το κεφάλι σας και όχι με την κοιλιά σας. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι να έχετε το κάθισμα σας όσο πιο πίσω γίνεται, με προσοχή όμως καθώς τα πόδια σας πρέπει να φτάνουν καλά τα πεντάλ και τα χέρια σας να μπορούν να πιάσουν με ασφάλεια το τιμόνι.
- Μη ξεχνάτε ότι στην εγκυμοσύνη νιώθετε που και που εξαντλημένες, κουρασμένες, ζαλισμένες ή θέλετε να πηγαίνετε συχνότερα στην τουαλέτα. Να θυμάστε λοιπόν αυτές τις ιδιαιτερότητες όταν σχεδιάσετε να πραγματοποιήσετε ένα μεγάλο ταξίδι. Ένα μικρό διάλειμμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
- Ακολουθήστε τέλος αν γίνεται μερικούς βασικούς κανόνες ασφαλείας π.χ. μην οδηγείτε σε κακοτράχαλους χωματόδρομους γιατί οι κραδασμοί θα είναι επίπονοι, έχετε πάντα το κινητό σας φορτισμένο σε περίπτωση που πρέπει να πραγματοποιήσετε μια επείγουσα κλήση, φροντίστε άμα μπορείτε να έχετε ένα συνοδηγό μαζί σας και αποφύγετε να πάρετε το αμάξι όταν επικρατούν ακραία καιρικά φαινόμενα όπως χιόνι, παγετός, καταρρακτώδης βροχή κλπ.
- Το καλύτερο για το τέλος…Να γνωρίζετε ότι η φουσκωμένη κοιλιά της εγκύου είναι η καλύτερη προστασία για το μωρό και αντέχει πολλά. Η οικονομία της φύσης έχει φροντίσει για αυτό με το βέλτιστο δυνατό τρόπο. Παρά ταύτα αν ακολουθήσετε τις άνωθι συμβουλές, τότε η οδήγηση στην εγκυμοσύνη θα σας είναι πολύ ευκολότερη.
Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!