Λίγα λόγια για το σημείο G…
- Έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πολλά γι’ αυτό, στο παρόν άρθρο θα προσεγγίσουμε το θέμα από τη γυναικολογική σκοπιά, με σκοπό να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα ανατομίας, φυσιολογίας και λειτουργικότητας.
- Το G Point ή G zone οφείλει το όνομα του στον Ernst Gräfenberg, τον πρωτοπόρο Γερμανό γυναικολόγο με πλούσιο βίο ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα για τον οργασμό της γυναίκας. Ωστόσο πολύ πριν το 17ο αιώνα ο Ολλανδός ανατόμος Reijnerus de Graeff πραγματεύτηκε το θέμα και πολύ παλαιότερα οι Ινδοί με το Kama Sutra τον 4ο αιώνα προσέγγισαν απ΄τη δική τους μεριά το ζήτημα.
- Βλέποντας το G point ανατομικά μάλλον καλύτερα να πούμε ότι πρόκειται για μια περιοχή στον κόλπο της γυναίκας περίπου 2 δάκτυλα από το έξω στόμιο της ουρήθρας. Από την αδρή ανατομική μελέτη το σημείο G δε διαφέρει οπτικά από τον υπόλοιπο κόλπο ( δε φαίνεται δηλαδή).
- Από το πρίσμα της φυσιολογίας τώρα, να αναφέρουμε ότι η εξωτερική περιοχή του κόλπου έχοντας διαφορετική νεύρωση σε αντίθεση με την εσωτερική περιοχή, είναι περισσότερο ευαίσθητη σε χειρισμούς ( π.χ. άγγιγμα με δάκτυλο, πέος, βοήθημα κλπ). Αυτό οφείλεται στην εμβρυολογική εξέλιξη και οδηγεί σε πολλαπλασιασμό του αισθήματος ενός αγγίγματος στο σημείο G.
- Όσον αφορά τη λειτουργία του G spot, να τονίσουμε ότι σε κάθε γυναίκα μπορεί να είναι διαφορετική. Κάποιες δηλαδή νιώθουν έντονα όλες τις κινήσεις εκεί με αποτέλεσμα να έρχεται ο οργασμός ταχύτατα ενώ σε κάποιες άλλες μπορεί να μην είναι τόσο έντονο το αποτέλεσμα του. Μερικές γυναίκες δε το νιώθουν καν! Αυτή η μεγάλη ετερογένεια στη λειτουργία του αποτελεί και το μεγάλο πρόβλημα στο να γίνουν εκτεταμένες έρευνες επί του θέματος.
- Στο σημείο του Gräfenberg μπορούν να γίνουν και επεμβάσεις ( βλ. σχετικό μας άρθρο) με σκοπό να το νιώθει πιο έντονα μια γυναίκα. Αυτές αφορούν συνήθως την τακτική έγχυση κολλαγόνου ή υαλουρονικού οξέως. Η κοσμητική γυναικολογία άλλωστε αναπτύσσεται στις μέρες μας γρήγορα.
- Να γνωρίζετε πάντως ότι η σεξουαλικότητα είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων τόσο ψυχικών ( π.χ. αίσθημα ζευγαρώματος) αλλά και σωματικών ( π.χ. ορμόνες του φύλου, ανατομία κλπ). Για αυτό το αν νιώθετε περισσότερο ή λιγότερο το σημείο G σας έχει να κάνει με το ότι η καθεμία σας είναι ξεχωριστή κάτι το οποίο εν τελεί είναι εντελώς φυσιολογικό.
Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!