Γυναικολογία

Lifestyle & Γυναικολογία

  • Η ιατρική είναι μια επιστήμη πολυσχιδής και κατ’ επαγωγή και η γυναικολογία δεν είναι μόνο περίπλοκες εγχειρήσεις ή μαιευτικά επείγοντα περιστατικά. Πολλές φορές οι γυναίκες μας ρωτάνε απλά καθημερινά πράγματα στο ιατρείο και εμείς οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις. Στην ενότητα του τρόπου ζωής λοιπόν ( η αλλιώς lifestyle) είναι αφιερωμένο το παρόν post.

Θέμα Νο. 1, Μόδα και Ντύσιμο:

  • Επιλέξτε να φοράτε βαμβακερά εσώρουχα, καθώς τα συνθετικά ερεθίζουν το δέρμα και την αιδιοκολπική περιοχή με αποτέλεσμα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να οδηγούν σε λοιμώξεις ( κολπίτιδες κλπ.)
  • Φροντίστε επίσης να διαλέγετε άνετους στηθόδεσμους, τουλάχιστον όταν πρέπει να τους φοράτε για αρκετές ώρες. Και αυτό επειδή σε διαφορετική περίπτωση πιέζεται το στήθος και αυτό μπορεί να αποβεί επίπονο.
  • Όταν έχετε περίοδο να διαλέγετε πιο φαρδιά και άνετα ρούχα, καθώς εκείνες τις μέρες του μήνα λόγω των ορμονικών μεταβολών η κοιλιά είναι κάπως πιο πρησμένη. Δώστε χώρο λοιπόν στο σώμα σας να αφεθεί, το έχετε ανάγκη. Δε χρειάζεται να φορά κανείς μόνο στενά για να έχει style!

Θέμα Νο. 2, Διατροφή:

  • Απ’ όλα θα τρώτε και πάνω απ’ όλα ότι σας αρέσει, αλλά με μέτρο! Όχι μόνο junk food ή όχι μόνο επίπονες δίαιτες. Προσπαθείστε να έχετε ισορροπημένη διατροφή, όσο το δυνατό πιο μεσογειακή. Να ξέρετε πως ότι είμαστε ότι τρώμε, για αυτό να δίνετε τα καλύτερα στον εαυτό σας!

Θέμα Νο. 3, Άσκηση:

  • Μην παραλείπετε να προπονείστε, ο καθένας ότι θέλει και του αρέσει εννοείται. Οι γυναίκες που αθλούνται ( εντός λογικών ορίων) έχουν καλύτερο μεταβολισμό και λιγότερα προβλήματα όπως π.χ. διαταραχές του κύκλου.

Θέμα Νο. 4, Καταχρήσεις:

  • Δύσκολη λέξη, ίσως κάπως περίεργη, αλλά το ποτό και το τσιγάρο επιστημονικά είναι αποδεδειγμένο ότι δεν κάνουν καλό. Ε, εντάξει άνθρωποι είμαστε, οπότε μειώστε όσο μπορείτε το κάπνισμα ( αν γίνετε κόψτε το) και φροντίστε να πίνετε καθαρά ποτά και σε λογικές ποσότητες.
  • Απολαύστε τη ζωή σας υπεύθυνα λοιπόν και να ξέρετε ότι το lifestyle επηρεάζει το αν είμαστε και νιώθουμε υγιείς ή όχι και η γυναικολογία δεν αποτελεί εξαίρεση!

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts