Μαιευτική

Ο άνδρας της μέλλουσας μητέρας στο γυναικολόγο…

  • Είμαι έγκυος και πάω στο γυναικολόγο για εξέταση. Να φέρω μαζί και τον άντρα μου; Πολλές από εσάς θα μας ρωτήσουν ή το σκέφτονται. Η απάντηση είναι ρητά και κατηγορηματικά ΝΑΙ.
  • Πείτε στο σύζυγο σας να έρθει και αυτός. Ναι, είστε ζευγάρι και μαζί το κάνετε το παιδί. Θα χαρεί και αυτός πολύ να σας συνοδεύσει και να δει μαζί σας πως εξελίσσεται η εγκυμοσύνη.
  • Και τι θα κάνει αυτός όση ώρα εξετάζεις γιατρέ; Ότι θέλει ας κάνει, αρκεί να μην ενοχλεί. Κάποιοι είναι απλώς εκεί και χαζεύουν το χώρο και τα μηχανήματα, άλλοι προσπαθούν να αναγνωρίσουν κάτι στον υπέρηχο, μερικοί βγάζουν βίντεο για να ‘χουν να θυμούνται κ.ο.κ.
  • Το καλό άμα έρθει ο σύντροφος σε κάποια από τις επισκέψεις σας στο γυναικολόγο είναι ότι μπορεί να μας ρωτήσει και μερικές δικιές του απορίες. Οι πιο πολλοί άνδρες θα ρωτήσουν πρακτικά πράγματα, κυρίως αν επιτρέπεται το Σεξ, τα ταξίδια με το αμάξι, τι να κάνουν αν δε νιώθει η γυναίκα τους καλά κλπ.
  • Δεν είναι λίγες οι φορές που ο σύντροφος παίζει ενεργό ρόλο στη λήψη των μαιευτικών αποφάσεων. Π.χ. θα το πάμε με καισαρική ή φυσιολογικό τοκετό, θα διαλέξουμε το τάδε ή το άλλο δωμάτιο στην κλινική κ.α. Ο ιατρός είναι εκεί να πει την άποψη του, μα η κουβέντα πρέπει να γίνει και με τα δύο μέλη του ζευγαριού.
  • Και άμα βαρεθεί τι θα κάνει; Δεν υπάρχει πρόβλημα, στο χώρο αναμονής υπάρχει WiFi και Smart-TV να την αράξει, άμα θέλει μπορεί να βγει έξω να κάνει ένα τσιγάρο ( δε συστήνεται αλλά πολλοί δεν το κόβουν) ε και άμα δεν την παλεύει καθόλου δίπλα είναι η πλατεία ταχυδρομείου να πάει να πιει καφέ.
  • Εν τέλει αυτό που προτείνουμε είναι να έρχεται και ο άντρας όταν κάνουμε τακτικό έλεγχο της εγκύου. Αν όχι όλες τις φορές που και που δε βλάπτει. Και για το γιατρό είναι ευχάριστο να βλέπει το ζευγάρι σα σύνολο και για το σύζυγο είναι ωραίο να δει σε ποιους εμπιστεύεται τη γυναίκα του και το μωρό που είναι καθοδόν.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση! 

Related Posts