Γυναικολογία

Αισθητική και κοσμητική γυναικολογία, the basics…

 • Πολλές γυναίκες στις μέρες μας επιθυμούν για τον έναν ή τον άλλο λόγο κάποια διορθωτική επέμβαση στην ευαίσθητη περιοχή. Γιατί άραγε; Οι απαντήσεις ποικίλλουν, ωστόσο συνήθως το θέλουν για να φαίνεται το σώμα τους πιο ωραίο ή να υπάρχει καλύτερη αισθητικότητα κατά την επαφή.
 • Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τα παραδείγματα των γυναικών που έχουν υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδοίου και δε μπορούν να φορέσουν στενά ρούχα ή μαγιό, τις γυναίκες που παραπονιούνται ότι το αιδοίο τους δείχνει “γερασμένο” και αυτές που δεν νιώθουν τόσο καλά στο σεξ όπως παλιά.

Ας δούμε τώρα μαζί επιγραμματικά τις βασικές επεμβάσεις:

 1. Αιδοιοπλαστική μικρών χειλέων: Κλασσικό χειρουργείο κατά το οποίο κόβουμε το πλεονάζον τμήμα των χειλέων που δε θέλουμε και ράβουμε με απορροφήσιμα ράμματα, έτσι ώστε να μικρύνουν τα χείλη.
 2. Αιδοιοπλαστική μεγάλων χειλέων: Εγχύουμε υαλουρονικό ή λίπος στα μεγάλα χείλη με σκοπό αυτά να φαίνονται πιο σφρυγιλά και φουσκωμένα.
 3. Κλειτοριδοπλαστική: Αφαιρούμε το παραπανίσιο δέρμα που σκεπάζει την κλειτορίδα με χειρουργική εκτομή ( για αισθητικούς και λειτουργικούς λόγους).
 4. Κολπο-Περινεο-Πλαστική: Επιδιορθώνουμε τον κόλπο και το περίνεο με τομές και ράμματα. Γίνεται συνήθως μετά από τραυματισμούς ή/και χαλάρωση των ιστών μετά από τοκετούς.
 5. Παρθενορραφή: Είναι η χειρουργική συρραφή των υπολειμμάτων του παρθενικού υμένα και επιτάσσεται για λόγους κοινωνικούς, θρησκευτικούς κλπ.
 6. Διορθωτική επέμβαση στο εφήβαιο: Συνήθως εκτελούμε λιποαναρρόφηση με στόχο το δέρμα στην περιοχή να μη φαίνεται τόσο “παχύ”.
 7. G-Shot ( πλαστική σημείου G): Είναι η έγχυση υαλουρονικού στην ομώνυμη ερωτογενή περιοχή του κόλπου με σκοπό να το νιώθει η γυναίκα καλύτερα στο σεξ.
 8. O-Shot ( από τη λέξη Orgasmus): Είναι η έγχυση υαλουρονικού γύρω από την κλειτορίδα για να τη νιώθει η γυναίκα καλύτερα στο σεξ.
 9. Λεύκανση αιδοίου ( και πρωκτού): Γίνεται με laser που καταστρέφει τα επιφανειακά κύτταρα που έχουν μελανίνη και φαίνονται πιο σκούρα.
 10. Laser κόλπου: Είναι μια νεότερη μέθοδος που συσφίγγει και να ανανεώνει τον κόλπο σε περιπτώσεις χαλάρωσης, ατροφίας, ακράτειας και ίσως μικρού βαθμού πρόπτωσης. Είναι εναλλακτική των κλασικών αιδοιοπλαστικών και πλεονεκτεί μη έχοντας χειρουργικό τραύμα!
 • Να θυμάστε ότι το σώμα σας πρέπει να το αγαπάτε όπως και να νιώθετε ωραία με αυτό, ενώ το ίδιο οφείλει να πράττει και ο σύντροφος σας. Η συμβουλή και η θεραπεία από εξειδικευμένους ιατρούς ( πλαστικός χειρουργός, γυναικολόγος, δερματολόγος) θα σας βοηθήσει να βρείτε τη λύση στο πρόβλημα που σας απασχολεί.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts