Γυναικολογία

Το κύπελλο της περιόδου

  • Πρόκειται για μια σχετικά νέα μόδα που συνεχώς κερδίζει έδαφος στην αγορά πάντα σε σύγκριση με τα κλασικά σερβιετάκια και τα ταμπόν. Στη χώρα μας δεν είναι ακόμα τόσο ευρέως γνωστό, παρόλα αυτά σε άλλα δυτικά κράτη κυκλοφορεί εδώ και χρόνια και αρκετές γυναίκες το εμπιστεύονται.
  • Είναι κατασκευασμένο τις περισσότερες φορές από σιλικόνη, είναι εύκολο στη χρήση του ( κολπική εισαγωγή και εξαγωγή) και τοποθετείται από την ίδια τη γυναίκα καθώς είναι μαλακό και εύπλαστο. Σύμφωνα με μαρτυρίες μόλις εισαχθεί στον κόλπο ίσα ίσα γίνεται αντιληπτό και σίγουρα δεν ενοχλεί.
  • Μπορεί να φορεθεί για αρκετές ώρες μέχρι να αλλαχθεί ( π.χ. κάθε 8-12 h), αυτό εξαρτάται βεβαίως και από το πόσο μεγάλη ροή έχει η περίοδος. Έτσι καθίσταται ιδανικό για δραστηριότητες όπως οδήγηση μεγάλων αποστάσεων, δουλειά γραφείου, πτήσεις κλπ.
  • Οι αθλητικές δραστηριότητες δε χρειάζεται να διακοπούν μιας και το κυπελλάκι κρατάει μέσα του αρκετό αίμα ( θεωρητικά 3 φορές πιο πολύ απ’ το ταμπόν). Ακόμη και η κολύμβηση δεν αποτελεί για αρκετές γυναίκες κανένα πρόβλημα.
  • Υπάρχουν πολλά μοντέλα διαφόρων τιμών, αποχρώσεων και μεγεθών στην αγορά. Αναλόγως του περιστατικού επιλέγουμε το κατάλληλο, π.χ. μια γυναίκα που έχει γεννήσει 3 φορές φυσιολογικά θα πάρει ένα πιο μεγάλο σε σχέση με μια άτοκη.
  • Τέλος είναι σίγουρα πιο οικονομικό καθώς το αγοράζει κανείς μια φορά και αντέχει για καιρό αφού πλένεται και επαναχρησιμοποιείται. Επίσης δεν επιβαρύνεται το περιβάλλον μιας και δε το πετάμε στα σκουπίδια όπως γίνεται με τα ταμπόν και τις σερβιέτες.
  • Διαβάστε blog και άρθρα άλλων γυναικών, ενημερωθείτε και δοκιμάστε το. Εάν έχετε εμπειρίες με το κυπελλάκι επικοινωνήστε μαζί μας και πείτε μας τη γνώμη σας. Τα σχόλια και οι απόψεις σας θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts