Μαιευτική

Η σχέση ανάμεσα στον μαιευτήρα και το έμβρυο και εν συνεχεία νεογέννητο

  • Το ότι η μέλλουσα μητέρα αγαπάει το σπλάχνο που έχει μέσα στην κοιλιά της το ξέρουμε όλοι. Το ότι επίσης στη χώρα μας συνήθως η γυναίκα θα διαλέξει τον ιατρό της στην εγκυμοσύνη δε μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ποια όμως η σχέση του ιατρού με το έμβρυο;
  • Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για ένα νέο συνάδελφο να του εμπιστευτεί μια κοπέλα την ιδιαίτερη στιγμή της γυναικολογικής εξέτασης αλλά και τη μαιευτική παρακολούθηση και τον έλεγχο κατά τη διάρκεια μια εγκυμοσύνης. Είναι αυτό που λέμε σχέση εμπιστοσύνης.
  • Από την πρώτη στιγμή που βγει το τεστ εγκυμοσύνης θετικό, δε χαίρονται μόνο οι γονείς, αλλά και ο γιατρός. Και παραγγέλνει ξανά και ξανά το ζευγάρι για έλεγχο μέχρι να επιβεβαιώσει την παρουσία εμβρύου στη μήτρα με το συνοδό καρδιακό παλμό.
  • Και μετά απ’ αυτό κάθε φορά που η γυναίκα τον επισκέπτεται για τον τακτικό έλεγχο γεμίζει το ιατρείο του από χαρά. Και πάμε να το δούμε στον υπέρηχο, πες μας γιατρέ αν είναι αγόρι ή κορίτσι, είσαι σίγουρος ρε γιατρέ και τα συναφή.
  • Κάποια στιγμή η κοιλιά φουσκώνει και οι κινήσεις γίνονται δύσκολες, η μαμά δυσφορεί, ο μπαμπάς κάνει υπομονή, το τηλέφωνο χτυπάει πιο συχνά για να λυθούν απορίες, μα το συναίσθημα χαράς δε φεύγει ποτέ. Και η προσμονή μεγαλώνει ακόμα περισσότερο.
  • Ώσπου μια μέρα αυθόρμητα ή προγραμματισμένα έρχεται στον κόσμο το παιδί. Η στιγμή είναι για όλους συγκινητική και ιδιαίτερη. Από πλευράς του μαιευτήρα πρώτα θα δούμε αν είναι όλα καλά, να το τσεκάρει ο παιδίατρος και μετά ηρεμούμε και εμείς. Και μέσα μας χαιρόμαστε γιατί μια σχέση υπέροχη φτάνει μεν στο τέλος της αλλά θα το φροντίσουν τώρα οι γονείς του.
  • Έχουμε μια υπέροχη δουλειά, απλή δεν είναι, αλλά τα συναισθήματα που δημιουργεί είναι πολλές φορές απερίγραπτα. Όσο για το μωράκι της φωτογραφίας, γιατί κάμπτει το άραγε μεσαίο του δάκτυλο; Μήπως δε χάρηκε με τον πρώτο άνθρωπο που είδε;

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση! 

Related Posts