Γυναικολογία

Εσώρουχα και γυναικολογική υγεία

Πως η επιλογή του τι φοράτε κάτω από τα ρούχα σας μπορεί να σας δημιουργήσει προβλήματα ή να σας απαλλάξει από αυτά;

  • Το τι φοράει ο καθένας μας κάτω από τα ρούχα του είναι μια απολύτως προσωπική επιλογή. Στη μοντέρνα εποχή μας ωστόσο παίζει πολύ ρόλο το style και τα εσώρουχα δεν πρέπει να είναι μόνο πρακτικά και λειτουργικά, αλλά και να είναι όμορφα ίσως δε και διεγερτικά.
  • Επιλέξτε το κατάλληλο ύφασμα για τα εσώρουχα σας. Το slipάκι στη βέλτιστη περίπτωση πρέπει να είναι βαμβακερό ή τουλάχιστο το τμήμα του εσώρουχου που ακουμπάει στο αιδοίο και στον κόλπο να είναι από βαμβάκι. Και αυτό γιατί ως υλικό το βαμβάκι είναι ανώτερο όλων, αναπνέει σε αντίθεση με τα συνθετικά και δε δημιουργεί τόσους ερεθισμούς.
  • Μετά την άθληση ή την έντονη δραστηριότητα κάνετε μπάνιο και αλλάξετε όσο πιο γρήγορα μπορείτε το χρησιμοποιημένο εσώρουχο, καθώς στον ιδρώτα και στις εκκρίσεις βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πολλοί μικροοργανισμοί με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος για μυκητιάσεις ή βακτηριακές κολπίτιδες.
  • Να γνωρίζετε ότι τα εσώρουχα τύπου string είναι αρκετά πιο ανθυγιεινά σε σύγκριση με τα συμβατικά, αφού η λεπτή λωρίδα υφάσματος που είναι ανάμεσα στους γλουτούς βρίσκεται σε στενή επαφή με τον πρωκτό με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος μεταφοράς κολοβακτηριδίου ( Ε. Coli) προς την ουρήθρα και τον κόλπο που ίσως προκαλέσει λοιμώξεις.
  • Τα πολύ στενά εσώρουχα ίσως προκαλέσουν πίεση των τοπικών νεύρων της περιοχής με συνοδά μουδιάσματα και πόνο. Επίσης η στενότητα δεν είναι καλός σύμβουλος αν ελλοχεύει μια κάποια μόλυνση. Αν δείτε λοιπόν σημάδια από την πίεση τους πάνω στο σώμα τους μάλλον έχετε διαλέξει ένα στενό νούμερο.
  • Πλένετε τα εσώρουχα σας σε κατάλληλα προγράμματα του πλυντηρίου με σκοπό αυτά να πλυθούν καλά και να θανατωθούν οι μικροοργανισμοί. Αφήστε τα πάντα να στεγνώσουν καλά γιατί άμα πιάσουν υγρασία ίσως αναπτυχθούν μύκητες. Χρησιμοποιείστε ένα κατάλληλο υποαλλεργικό ποιοτικό απορρυπαντικό.
  • Παρόμοιοι αλλά όχι και τόσο αυστηροί κανόνες ισχύουν και για τα σουτιέν. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να είναι ιδιαίτερα πιεστικά για το στήθος σας ιδίως τις μέρες εκείνες του κύκλου που υπάρχει αίσθημα τάσης των μαστών, λόγω της επίδρασης των ορμονών.
  • Φορέστε βέβαια ότι θέλετε για να νιώθετε εσείς ωραία αλλά στην τελική να θυμάστε τους παραπάνω βασικούς κανόνες που θα σας γλυτώσουν από τις γνωστές ταλαιπωρίες ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts