Γυναικολογία

Piercing στην αιδοιοκολπική χώρα…

 • Για κάποιους είναι μόδα ενώ για άλλους είναι τρόπος ζωής και εκφράζει τις αξίες τους και τα συναισθήματα τους. Ότι και αν είναι όμως το piercing κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των μοντέρνων ανθρώπων.
 • Ξεκίνησε από το πρόσωπο ( αυτιά, φρύδια, γλώσσα) και σιγά σιγά επεκτάθηκε σε όλο το σώμα ( π.χ. θηλές, ομφαλός) ενώ εδώ και κάμποσο καιρό βλέπουμε και κόσμο με piercing στη γεννητική περιοχή.
 • Θεωρείται από πολλούς ότι αυξάνει το πόσο πολύ νιώθει η γυναίκα τον οργασμό. Σαφείς εμπεριστατωμένες μελέτες είναι δύσκολο να γίνουν για το συγκεκριμένο θέμα, η εμπειρίες ωστόσο αυτών που το έχουν κάνει μιλούν σαφώς υπέρ της άποψης.
 • Υπάρχουν διάφορα σημεία της περιγεννητικής περιοχής που θα “χτυπηθεί” το piercing, όπως π.χ. στην κλειτορίδα και γύρω απ΄αυτή, στα μικρά και στα μεγάλα χείλη ή στη συνένωση τους προς το περίνεο. Καθένα σημείο συνήθως έχει και συγκεκριμένο slang όνομα.
 • Ως θέμα αισθητικής είναι αμφιλεγόμενο. Σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι, παρόλα αυτά είναι τόσο υποκειμενικό το θέμα που δε μπορεί να ειπωθεί ένας standard κανόνας. Περί ορέξεως λοιπόν…

Το σίγουρο είναι ότι εάν μια γυναίκα αποφασίσει να κάνει ένα piercing στην περιοχή του αιδοίου της οφείλει να προσέξει τα εξής:

 1. Να μην πάει όπου να ‘ναι, αλλά μόνο σε πιστοποιημένους tatto-piercing-artists.
 2. Να γνωρίζει ότι μπορεί στο σεξ να μαγκώσει κάπου και να πονέσει!
 3. Να έχει υπομονή τις πρώτες εβδομάδες γιατί απαιτείται αποχή από την επαφή αλλά και καλή πλύση με καθαρό νερό και φροντίδα μέχρι να επουλωθεί.
 4. Να ξέρει ότι όταν έρθει η ώρα για τοκετό πρέπει να αφαιρεθεί.
 5. Να της γνωστοποιήσουν από τη υλικό είναι και εάν είναι συμβατό με μαγνητικό τομογράφο, διαθερμία χειρουργείου, ανιχνευτές μετάλλων ( π.χ. σε αεροδρόμια) κ.α.
 • Προσωπικά στη Γερμανία όπου και εργαζόμουν για αρκετά χρονιά το έβλεπα άλλοτε συχνότερα και άλλοτε αραιότερα. Στη χώρα μας είναι μάλλον ακόμα η εξαίρεση ( τουλάχιστο στη Λάρισα οπου εργάζομαι) αν και θεωρώ ότι θα το δούμε περισσότερο τα επόμενα χρόνια.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts