Γυναικολογία

Sex πριν τον αγώνα, μια γυναικολογική θεώρηση…

  • Ο αθλητισμός είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες. Για πολλές γυναίκες είναι hobby και τρόπος ζωής, υπάρχουν όμως και ορισμένες που το βλέπουν το θέμα πιο “αγωνιστικά”, πρόκειται δηλαδή για αθλήτριες επαγγελματίες ή ερασιτέχνες.
  • Συνηθίζεται στους κύκλους των πιο old skool αθλητών να ισχύει ο άγραφος νόμος ότι το κρεβάτι πριν τον αγώνα είναι μόνο για ύπνο, μιας και το sex και οι ορμονικές του αλλαγές χαλαρώνουν το σώμα και το πνεύμα με αποτέλεσμα να πέφτει η απόδοση.
  • Στη νέα γενιά αθλητριών ωστόσο ακούγονται και εναλλακτικές απόψεις όπως π.χ. ότι με το sex ηρεμεί το μυαλό και υπάρχει μεγαλύτερη συγκέντρωση για την επίτευξη της νίκης ή ότι με τη μυική χαλάρωση που επέρχεται το σώμα γίνεται πιο ευλύγιστο και αποδοτικό.
  • Είναι δύσκολο να δώσουμε απόλυτο δίκαιο στη μία ή την άλλη πλευρά για τον απλό λόγο ότι είναι αδύνατο να ορίσουμε το sex με τον ίδιο τρόπο για όλους τους ανθρώπους. Είναι διαφορετική μια χαλαρή επαφή για να chillάρουμε σε σύγκριση με ένα μαραθώνιο sex που διαρκεί όλη νύχτα.
  • Οι νεότερες μελέτες δείχνουν ότι κάποιες ορμόνες όπως η τεστοστερόνη ( την έχουν και τα δύο φύλα) όχι μόνο δε μειώνονται με το sex, απεναντίας αυξάνονται. Παλαιότερα πίστευαν ότι αν υπάρξει επαφή τότε πέφτουν οι ορμόνες, άρα και η πίεση μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
  • Η αθλητική επίδοση εξάλλου είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και η ψυχολογία είναι ένας εξ’ αυτών. Όταν η διάθεση είναι καλή, κάτι το οποίο χωρίς αμφιβολία προσφέρει το sex, τότε αυτό συνεπικουρεί σε μια καλή εμφάνιση στο terrain.
  • Προσωπικά πιστεύω ότι μια αθλήτρια μπορεί το προηγούμενο βράδυ πριν το event να έχει επαφή αρκεί να μη δώσει τέρμα το γκάζι στο κρεβάτι, αλλά να το πάει κάπως πιο χαλαρά, ενώ καλό είναι να μεριμνήσει παράλληλα να φάει υγιεινά και να κοιμηθεί επαρκώς για να ξεκουραστεί.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts