Μαιευτική

Εγκυμοσύνη και καιρικές συνθήκες

  • Οι αλλαγές του καιρού είναι κάτι που μερικώς μόνο μπορούμε να προβλέψουμε και σίγουρα δε μπορούμε να επηρεάσουμε. Όταν βρέχει, χιονίζει ή έχει κρύο η ζωή όλων μας γίνεται κάπως πιο δύσκολη, μα πως αυτό μπορεί να έχει επιπτώσεις σε μία έγκυο;
  • Στο καθαρά σωματικό κομμάτι από τη στιγμή που οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές υπάρχει έξαρση των ιώσεων και ιδιαίτερα της γρίπης. Οι έγκυες γυναίκες ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου και γι’ αυτό συστήνεται από την ιατρική κοινότητα ο προφυλακτικός τους ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ.
  • Εννοείται επίσης ότι το ανοσοποιητικό σύστημα της εγκύου οφείλει να ενισχύεται διαρκώς μέσω της σωστής και ισορροπημένης διατροφής, του καλού ύπνου ( όσο μπορεί ο καθένας μας…) και του υγιούς τρόπου ζωής.
  • Το πολύ έντονο κρύο το χειμώνα ( και αναλόγως η υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι) μπορούν μερικές φορές να προκαλέσουν stress στον οργανισμό της εγκύου με αποτέλεσμα πρόωρες συσπάσεις και τοκετό.
  • Εκτός αυτού το ψύχος σε κάποιους ανθρώπους επιφέρει αλλεργικές αντιδράσεις με φαγούρα και ερεθισμό του δέρματος. Για αυτό ο κατάλληλος χειμερινός ρουχισμός προστατεύει από τέτοια φαινόμενα και δε πρέπει να παραμελείται.
  • Μία ενδιαφέρουσα άποψη που τη μαθαίναμε από παλιές μαίες ( και μάλλον είναι αλήθεια…) λέει ότι όταν κυριαρχούν φαινόμενα έντονων καταιγίδων τότε “σπάνε πιο εύκολα τα νερά” και γεννιούνται περισσότερα παιδιά. Το γιατί συμβαίνει αυτό μας είναι ακόμη άγνωστο!
  • Αν ωστόσο η γυναίκα θέλει να κάνει έναν περίπατο ή μια αθλητική outdoor δραστηριότητα δε σημαίνει ότι πρέπει να τα αναβάλει όλα λόγω του καιρού. Καλό είναι απλώς να περιμένει τις συνθήκες να το επιτρέψουν. Το να βγάλει κανείς όλο το χειμώνα στον καναπέ δεν είναι υποχρεωτικό!

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts