Μαιευτική

Kαλλωπισμός νυχιών στην εγκυμοσύνη

  • Πρόκειται για μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που υποβάλλει η έγκυος στο γυναικολόγο της και περιμένει μια σαφή απάντηση. Από ιατρικής μεριάς δίνουμε το πράσινο φως και λέμε ΝΑΙ στη φροντίδα των νυχιών σε μια έγκυο, αρκεί να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
  1. Επιλέξτε όσο μπορείτε υλικά που έχουν οικολογική βάση.
  2. Προσπαθήστε να τα βάψετε σε ανοιχτό χώρο (π.χ. στο μπαλκόνι) γιατί ίσως τα χημικά σας προκαλέσουν ζαλάδες.
  3. Εάν πηγαίνετε σε nail studio επιλέξτε ώρες μη αιχμής γιατί ίσως νιώσετε δυσφορία από την οσμή των βερνικιών.
  4. Αντικαταστήστε αν μπορείτε την υπεριώδη λάμπα UV με ένα φως LED για το στέγνωμα των βερνικιών.
  5. Σε περίπτωση που θέλετε ένα διάλυμα για να ξεβγάλετε τα βερνίκια χρησιμοποιείστε κάποιο χωρίς aceton.
  6. Αφήστε που και που τα νύχια σας άβαφα ώστε να τους δώσετε χρόνο να αναπνέουν, μιας και στην εγκυμοσύνη ίσως γίνουν πιο εύθρυπτα και ραγίζουν.
  • Σε γενικές γραμμές όποια ουσία εφαρμόζεται στο δέρμα ( π.χ. ένα βερνίκι ή μια αλοιφή) έχει ελάχιστη απορρόφηση στη συστηματική κυκλοφορία της μαμάς και επαγωγικά στο έμβρυο. Παρόλα αυτά στην εγκυμοσύνη καλό είναι να περιορίζουμε όσο μπορούμε τη χρήση των χημικών.
  • Το αν θα βάψει μια γυναίκα τα μαλλιά της ή εάν θα φτιάξει τα νύχια της είναι καθαρά δική της υπόθεση. Σαφώς στις μέρες μας κυριαρχούν κάποια συγκεκριμένα πρότυπα ομορφιάς παρόλα αυτά η καθεμία δικαιούται να έχει τα υποκειμενικά της κριτήρια.
  • Κατά την προσωπική μου γνώμη θα συνιστούσα να μη γίνεται χρήση χημικών ( άρα και βερνικιών) στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης που είμαστε στο στάδιο της οργανογένεσης, ενώ επίσης καλό είναι να ξεβγάλουμε τα βερνίκια λίγο πριν τη γέννα έτσι ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα αν χρειαστεί να εφαρμόσουμε οξύμετρο.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση! 

Related Posts