Γυναικολογία

Ειδικά εσώρουχα για την περίοδο

  • Όλες ( σχεδόν) οι γυναίκες της αναπαραγωγικής ηλικίας έχουν την καταμήνια αιμορραγία τους. Τις περισσότερες φορές είναι σταθερή, άλλοτε όμως γίνεται ασταθής ενώ η ένταση και η διάρκεια της διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Κοινός παρονομαστής όμως είναι ότι η περίοδος είναι σημαντική για τη ζωή της γυναίκας καθώς προσφέρει μια ανανέωση.
  • Για το μηνιαίο αυτό μάτωμα υπάρχουν τα κλασικά προϊόντα της αγοράς όπως σερβιετάκια και ταμπόν, με τα πρώτα να κυριαρχούν αλλά και τα δεύτερα να έχουν πλέον σημαντικό μερίδιο. Εκτός τούτων υπάρχει και το κυπελλάκι της περιόδου ( βλ. σχετικό άρθρο) όπως και τα ειδικά εσώρουχα που πραγματευόμαστε στο συγκεκριμένο ποστ.
  • Πρόκειται για γενικώς άνετα slipάκια πολλαπλών χρήσεων που τα φοράνε οι γυναίκες τις μέρες της αιμορραγίας. Έχουν μια πλατιά απορροφητική επιφάνεια που ρουφάει το αίμα και από κάτω της υπάρχει ένα ειδικό αντιβακτηριδιακό στρώμα για να αποφεύγεται ο πολλαπλασιασμός των βακτηρίων ( οι μικροοργανισμοί λατρεύουν το αίμα!) ενώ πιο έξω βρίσκεται ένα ειδικό ύφασμα που στεγανοποιεί την περιοχή για να μην υπάρχουν διαρροές.
  • Η απορροφητική τους δύναμη είναι περίπου 3 φορές αυτή ενός ταμπόν. Έτσι μια γυναίκα μπορεί να τα φορά σε δραστηριότητες όπως η εργασία, τα sport κλπ. και συστήνεται να γίνεται αλλαγή του εσώρουχου 2-3 φορές ημερησίως. Υπάρχουν διαφορετικές collection όπως και διαβαθμίσεις, π.χ. για αυτές που έχουν πολύ αίμα ή για νέα κορίτσια που μόλις τους ήρθε περίοδος.
  • Τα πλεονεκτήματα τους είναι ότι είναι επαναχρησιμοποιούμενα αφού πλένονται στο πλυντήριο και ότι δε χρειάζεται να κουβαλά κανείς μαζί του στην τσάντα σερβιέτες κλπ. Επίσης είναι πιο οικολογικά κατασκευασμένα, καθώς μειώνουμε την παραγωγή σκουπιδιών.
  • Ως πιθανά μειονεκτήματα μπορούμε να συγκαταλέξουμε το ότι ίσως με τον καιρό η αντιμικροβιακή τους δράση μειωθεί όπως και το ότι μπορεί να μη μείνουν 100% στεγανά σε γυναίκες με πολύ έντονη περίοδο.
  • Συμπερασματικά πρόκειται για μια καλή εναλλακτική λύση για αυτές που δε τους αρέσουν τα ταμπόν ή τα σερβιετάκια και σίγουρα τα επόμενα χρόνια λόγω της πληροφόρησης από το διαδύκτιο όλο και περισσότερες γυναίκες θα τα δοκιμάσουν.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts