Γυναικολογία

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ( 8 Μαρτίου)

Ας δούμε μερικές πτυχές του γυναικείου φύλου μέσα από τη σκοπιά ενός γυναικολόγου!

  • Η γυναικεία φύση είναι κάτι πολυσύνθετο και μάλιστα ξεκινάει η διαφοροποίηση ήδη από την εμβρυϊκή ζωή, όταν με την δράση των κατάλληλων ορμονών γίνεται η φυλετική διαφοροποίηση του εμβρύου. Γι’ αυτό και το ουρογεννητικό σύστημα των γυναικών είναι πιο περίπλοκο σε σχέση με το αντρικό.
  • Μπαίνοντας στην εφηβεία τα κορίτσια αρχίζουν σιγά σιγά να μεταμορφώνονται σε γυναίκες μέσω του φαινομένου της εμμηναρχής. Φυσικά τις πρώτες φορές όταν έρχεται η περίοδος είναι κάπως πιο επίπονο ενώ οι κύκλοι είναι μάλλον απρόβλεπτοι αλλά με τα χρόνια όλο θέμα βρίσκει το δρόμο του και σταθεροποιείται.
  • Στην αναπαραγωγική της ηλικία η γυναίκα ζει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις της. Γνωρίζοντας το σώμα της με τον καιρό απολαμβάνει την πλήρη ανανέωση και ευεξία που προσφέρει ο καταμήνιος κύκλος, βιώνει την έντονη δράση των ορμονών του φύλου και ερωτεύεται νιώθοντας παράλληλα την σωματική ηδονή και όταν έρθει η ώρα τεκνοποιεί με σκοπό να διαιωνιστεί το είδος μας.
  • Με τον ερχομό της εμμηνόπαυσης αλλάζουν κάπως οι καταστάσεις και η καινούρια αρχή ίσως φαίνεται στα πρώτα στάδια λίγο δύσκολη. Η περίεργη όμως αυτή φάση κάποια στιγμή φτάνει στο τέλος της και τη διαδέχεται ο καιρός της παραγωγικής ωριμότητας. Τότε η γυναίκα νιώθει να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο χρησιμοποιώντας τη μεστή σοφία που έχει συγκεντρώσει στη ζωή της.
  • Η γυναίκα σ’ όλη τη ζωή της εκπληρώνει πολλούς ρόλους. Γίνεται κόρη, σύντροφος, μητέρα. Η γυναίκα έχει μεγάλα περιθώρια και πολλές δυνατότητες. Είναι ανθεκτική και παράλληλα ευαίσθητη, αγαπάει και αγαπιέται. Αντέχει τις δοκιμασίες, μπορεί να ζήσει και μόνη της και “μαζί”. Μα πάνω απ’ όλα είναι περήφανη και έχει αυτοεκτίμηση.
  • Είναι σπουδαίο να είσαι γυναίκα λοιπόν, αυτή η πρόταση απευθύνεται σε όλες σας που διαβάζετε αυτές τις γραμμές. Και να ξέρετε ότι γυναίκες όχι μόνο γεννιέστε αλλά και γίνεστε μέσα από τις εμπειρίες της ζωής που σας διαμορφώνουν. Και εάν κάτι δεν πάει καλά εμείς ως γυναικολόγοι είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

ΥΓ: Τις γυναίκες πλήρως δεν τις ξέρει κανείς, ούτε ο ίδιος ο δημιουργός του σύμπαντος. Στο συγκεκριμένο άρθρο φωτίζουμε ίσως το ένα εκατομμυριοστό από αυτό που πραγματικά είναι.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts