Γυναικολογία

Είναι επικίνδυνη η σεξουαλική επαφή στο νερό;

  • Η επιθυμία όλων των ανθρώπων της αναπαραγωγικής ( και όχι μόνο) ηλικίας για ερωτική περίπτυξη είναι δεδομένη. Και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες για τον ένα ή τον άλλο λόγο τα ζευγάρια έχουν αυξημένη libido. Και επειδή είναι γνωστό ότι το sex δε γίνεται μόνο στο κρεβάτι, στο ποστ αυτό εξετάζουμε την επαφή στο νερό από γυναικολογικής πλευράς.
  • Πρώτα απ’ όλα να αναφέρουμε ότι είναι εντελώς φυσιολογικό το νερό να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά. Λίγο οι ανανεωτικές του ιδιότητες, λίγο τα μαγιό που φοράμε το καλοκαίρι, λίγο η ζέστη, το ποτό και η μουσική, όλα αυτά μαζί αυξάνουν την έλξη που νιώθουμε για τον άλλο.
  • Είναι όμως επικίνδυνη η επαφή μέσα στο νερό; Η απάντηση είναι…Ναι είναι κάπως πιο επικίνδυνη σε σχέση με την επαφή έξω από αυτό, αλλά τα πράγματα δεν είναι και τόσο δα τραγικά! Όλα εξαρτώνται από την εκάστοτε περίσταση. Ας δούμε λοιπόν ποιους κινδύνους εγκυμονεί το σεξ στο νερό.
  1. Το πιο βασικό πρόβλημα για τη γυναίκα είναι οι ενδεχόμενες μολύνσεις από μικροοργανισμούς ( π.χ. μύκητες, βακτήρια κλπ). Τα νερά των θαλασσών ή της πισίνας ασχέτως εάν φαίνονται καθαρά δεν είναι πάντα. Έτσι λοιπόν αυξάνεται η πιθανότητα για κολπίτιδα ή για ουρολοίμωξη εάν κάνετε sex μέσα στο νερό.
  2. Το δεύτερο μειονέκτημα είναι η τριβή που δημιουργείται μέσα στο νερό. Φαινομενικά νομίζουμε ότι καθώς το υδάτινο στοιχείο είναι ρευστό, ότι θα γλιστράει πιο εύκολα. Και όμως αυτή η αντίληψη είναι λάθος, μιας και το νερό ξεπλένει όλα τα αιδοικολπικά υγρά του σώματος σας και αναιρεί στην ουσία τη λιπαντική τους δράση. Για αυτό και όταν βγείτε από αυτό ίσως νιώθετε πιο ερεθισμένες.
  3. Μέσα στο νερό επιπλέον καθίσταται πιο δύσκολη η χρήση του προφυλακτικού, καθώς έχει κατασκευαστεί ώστε να χρησιμοποιείται στην ξηρά. Γενικώς είναι πιο δύσκολη η τοποθέτηση του και ίσως μεγαλύτερη η φθορά του ( αναλόγως της ποιότητας του).
  4. Το να “κολλήσετε” ο ένας με τον άλλον ( penis captivus) είναι μια κατάσταση που οφείλεται σε σπασμό των μυών της γυναίκας που δεν αφήνουν το μόριο του άνδρα να βγει. Στις περισσότερες περιπτώσεις διαρκεί εώς κάποια λεπτά. Σπάνια θα χρειαστεί κάποιο μυοχαλαρωτικό φάρμακο για να επιταχύνουμε την όλη διαδικασία. Δε θεωρώ πως το νερό από μόνο του φταίει, ίσως εάν είναι πιο κρύο να επιτείνει το φαινόμενο. Πιο πολύ πανικός δημιουργείται και φόβος παρά κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα!
  • Συμπερασματικά, το σεξ στο νερό δεν απαγορεύεται άμα σας αρέσει, απλώς να θυμάστε τις παραπάνω ιδιαιτερότητες. Φροντίστε εάν το κάνετε να μεριμνήσετε ώστε να είναι καθαρό ( π.χ. ιδιωτική μπανιερά, jacuzzi κλπ.) και μετά την επαφή να πλυθείτε καλά στη γεννητική χώρα.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση! 

Related Posts