Γυναικολογία

Εκσπερμάτωση στο μάτι…τι να κάνω;

  • Η οφθαλμιατρική και η γυναικολογία είναι δυο ειδικότητες που σπάνια συναντώνται μεταξύ τους και δε μπλέκεται ο ένας στα χωράφια του άλλου. Παρόλα αυτά πολλές γυναίκες διερωτώνται πως να αντιδράσουν εάν κατά λάθος την ώρα του sex ο σύντροφος τους εκσπερματώσει στο μάτι τους.
  • Το σπέρμα είναι παχύρευστο και λίγο αλκαλικό υγρό ενώ το μάτι έχει ουδέτερο pH, με αποτέλεσμα με το που πέσει πάνω του να προκαλεί έντονο κάψιμο και ερεθισμό. Είναι πολύ λογικό το μάτι να αρχίσει να πονά και να κοκκινίσει. Εάν συμβεί αυτό ακολουθήστε τους εξής κανόνες:
  1. Συγκρατήστε την ψυχραιμία σας, μη σας πιάνει πανικός.
  2. Πλύνετε με άφθονο κρύο νερό ή φυσιολογικό ορό προσπαθώντας να αφαιρέσετε το σπέρμα.
  3. Μη χρησιμοποιείτε σαπούνια, αφρόλουτρα κλπ.
  4. Εάν φοράτε φακούς επαφής μη τους βγάλετε κατευθείαν καθότι προσφέρουν προστασία.
  5. Τοποθετήστε κρύα επιθέματα με σκοπό να προλάβετε την ανάπτυξη φλεγμονής.
  • Το μάτι σας έχει δάκρυα που είναι ο φυσικός μηχανισμός λίπανσης και πλύσης του. Θα ξεπλύνει και θα διαλύσει τις ξένες ουσίες. Εάν δείτε παρόλα αυτά ότι τα συμπτώματα δεν υφίονται, τότε καλό είναι να επισκεφτείτε τον οφθαλμίατρο σας για έναν έλεγχο.
  • Όσον αφορά τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, κάποια από αυτά όπως ο έρπητας, η γονόρροια, τα κονδυλώματα και τα χλαμύδια μπορούν να μεταδοθούν από το σπέρμα στο μάτι, ενώ άλλα όπως οι ηπατίτιδες, η σύφιλη είναι πιο δύσκολο να προκαλέσουν μόλυνση. Ο ιός ΗIV στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να μεταδοθεί με αυτόν τον τρόπο.
  • Συμπερασματικά στις περισσότερες περιπτώσεις που θα συμβεί το παραπάνω ατύχημα δεν εμφανίζονται πέρα από πόνο και μικρής έντασης φλεγμονές άλλες περεταίρω επιπλοκές. Μια τοπική θεραπεία με ορό ή δάκρυα και οφθαλμική αλοιφή συνήθως αποδεικνύεται αρκετή.

Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση!

Related Posts